Välldi härlig resa med vänner till San Sebastian! 

Vandringen till Pasaia var sjukt härlig & fin, hyra bil och köra runt i närliggande byar var också döbra. Kokotxka kan man helt skippa, pintxosen i gamla stans alla barer var väldigt goda, MEN, jag tyckte trängseln och hetsen innan man fick mat tog ner helhetsupplevelsen ett par notch. 

Stan var sjukt fin, stranden vacker och servicen var som den ska va i Spanien - ointresserad.

Men alltså - Baskien. Så vackert! 

Zubaia

Concha

(null)

(null)

(null)

Först på bollen

(null)

(null)

(null)

"Mogen" banan

(null)

(null)

En del av Caminon

Mot Pesaia

(null)

(null)

(null)

(null)

Knalla till det gamla tivolit högst upp på berget

(null)

Lunch på e me be

(null)

Vi tog in en vecka på Sjöstugan på Marholmen. Marholmen passar fint för barn, har fina stränder, bra joggingspår, schysst restaurang och helt ok hotellfrukost. Men jag tror det är på hotellet man ska bo. Vi hade hyrt Sjästugan som förvisso var fräsch inuti, men utomhus var det förfallet och trist, och badbryggan gick inte att bada från. 

Men, vi hade mysigt och gjorde utflykter till Edblad, Kvarnudden och Furusund. 

Dock lämnar. I två dagar innan det var tänkt. Till och med Amanda säger att hon längtar hem till lägenheten och sina saker☀️

Vädret då? Alltså. Helt magiskt.

(null)

Slåssar och rycker i pappas hår innan middag på Furusunds värdshus - verkligen värt ett besök!

Lek på Edblad i gåsvik

(null)

På en strand intill Gräddö

(null)

Pannkakor del 232. Dags att starta pannkaksbetygssättningsblogg?

Morbror och morfar på lunch

(null)

Guddotter & dotter

De tre a:na

Bästis & barn på besök

(null)

Badbryggan som det avråddes att bada från - typiskt

En liten sjörövarfabbe på väg bort

Sommarblomster

Först på stranden

Amanda, vårt hjärtans kär. Nu har du fyllt 2 år, ingen har undgått att du "fyller två år i juni!", för det har du deklarerat varje dag. 

Du ordnade glasskalas för dina kompisar med fiskdamm och gnuggis-salong, och det var så kul! Maj, Evy, Ayla, Stella, Livia, Ragnar och Hjalmar med föräldrar var här och du fick alla att sjunga ja må du leva fyra gånger. 

På din riktiga födelsedag väckte mamma och pappa dig med muffins med ljus och sång, och du fick en springcykel. 
"Jag vill inte ha den", sa du då. 

Senare på dagen kom släkten och vi åt jordgubbstårta och chokladbollar, och du blåste ut ljusen så fint. Du var lite skruttig så du gick och la dig redan vid 19, annars brukar du ju aldrig vilja somna. Skulle du få som du vill skulle du somna vid 22, tror vi. Du fick väldigt fina presenter! Duplo, käpphäst, cykelstol, badcape, tigerdräkt, docka & sulky, kläder, mjukisdjur, väska, flytväst, simpuffar, bestick & annat fint! 

Vi skrattar så ofta med och åt dig, du säger den ena saken roligare än den andra. För pratar det gör du fortfarande hur mycket som helst. Det är så kul! 
Ett tag hade du inte så roligt på föris, men det var mest magen som stökade. Du har fått ökad dos movicol och efter det säger du "mamma/pappa gå till jobbet!" och så vinkar du och hänger med Unni, Emelie, Marianne och barnen tills vi hämtar dig på eftermiddagen. 

Efter föris går vi ofta till stora eller lilla bleckan eller nytorgsparken, du älskar att gunga, hoppa och åka rutschkana. 

Utflykter har vi också gjort! Astrid Lindgrens värld, Parken Zoo, moster Isas land, 90-årskalas i Markaryd, Siggesta Gård, ponnyridning i Rönninge, Hågelby, Kolmården, Skansen x 3, Junibacken... 

Sjukdomarna har varit färre senaste månaderna! Du gillar att titta på kaninen Simon, Pippi och Bolibompa. Du är kvällspigg och morgontrött! Den 12 februari sov du en hel natt för första gången! Inte så många gånger sedan dess... 
Matmässigt är du lite picky, det är mest pasta, köttbullar, korv och pannkakor som går hem. Och grönsaker! Du älskar gurka, tomat och paprika. Vattenmelon är en stor favorit också. 

Du dansar gärna till Piluttavisan, drakdansen, Pippi och Karlsson! Går på pottan gör du ganska ofta!
 

Roliga saker du gjort/sagt: 

En dag ville du sova i en tjock fleecedress. När jag sa nej o när david sa nej så gick hon fram till bolibompadraken på teven och frågade den 😂 

—- 

Låten går: När älgarna klappar takten i min lilla kråksång blir den alldeles för lång 
Amandas version: 
När rumporna klappar älgen blir det gott (garvar) 

—— 

Får jag slåssa dig mamma? 
Nej. 
Men får jag slåssa dig lite snabbt bara? 

——- 
Blandar ihop sår och risoni. "Oj du har lite risoni på knät" 


Ja du hör ju Amanda. Du är helt enkelt världsabäst. Och ju mer man är med dig, desto mer vill man vara med dig.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)