Alltså Amanda, dina nya blåsfiskminer gör att jag GARVAR IHJÄL MIG.

:) :)
Höstrosa
Fina Petra på lunchbesök!

Min födelsedag, trettihimlatre, firades på fredagen med kompisar, cava och tårta medan Amanda var på premiärbarnvakt hos mommo. Himla jobbigt att lämna ifrån sig tussan och sova borta från henne!
Men det var roligt att bubbla och babbla litegrann.
Och på söndagen blev det tårta med släkten och fler fina presenter.

Vilket lyll! Men oj vad trött jag varit hela helgen. Nu ska det bli skönt med den stundande resan till MALLIS!

Kolatårta med daimkross och jordgubbar - enkel och supergod
Oscar Ii tårta från Gunnarssons
Mintchokladtårta
Presenter!
Hämtade Mandis som hade vakt
Bus med hunden Bosse - kittlas så mycket när han slickar på tårna!
Mer smatt på söndagen!
Full fokus!
Amanda - absoluta gull!
 
Idag fyller du tre hela månader på jordklotet. Man säger visst att de första tre månaderna är en sorts förlängd graviditet där det mesta handlar om att äta och sova och andas och så. Du har i alla fall blivit mycket mer av en liten person. När du vaknar så kanske du är lite sur, sen får du äta och efter en rap eller två så slår du på ditt soliga jag.

Alltså, du är så glad! Du skrattar och pratar, ja allt du säger är väldigt meningsfullt tycker du, och vi nickar och säger jahaaa, mhmmm, nähä, berätta mer, och du fortsätter berätta dina historier som mest låter rraaa-rrraaa, eller ooo-aaaa, eller väldigt högt aaa-iiih, aaa-iih! Du älskar när man pratar tillbaka till dig och kik-skrattar och ler med hela ögonen. Om det inte är något allvarligt du berätta om för du antar du en väldigt gullig liten bekymrad min.

Din underläpp har börjat puta ut om du blir rädd eller ledsen över något och du har också fyrat av några riktiga gallskrik, senast igår när mamma skulle handla lite på Coop. Då slog du upp dina stora blå och skrek som en stucken, ja du vet. Gullegris. Då var det bara att ställa ner korgen och gå hem med dig på axeln. För ibland tycker du inte det är ett dugg kul att åka vagn, då får vi bära dig. Bärsele är fortfarande ingen hit men den blir troligen roligare när du får titta utåt, för du är så himla nyfiken på allt som händer omkring dig.
 
Du har börjat äta på händerna och du försöker ta tag i leksaker eller mammas hand ibland. Smaka på saker är kul. Babysittern är fortfarande rolig, och babygymmet. Du har vänd dig från rygg till sida.

Du vägde 5535 gram på BVC och var 60,5 cm lång, huvudet var 41,7 cm.

Din mage är jättemycket bättre. Kanske beror det på att vi bytt till NAN sensitive/NAN ha, eller så är det bara at du blivit lite större. Du sover bättre också, rekordet är 6 timmar i sträck. Senaste dagarna har det varit 4-5 h i sträck, sean 2-3 timmar, och sen bara nån timme innan du vill gå upp och kolla på nyhetsmorgon.

Vad har vi gjort då?
Du hänger mycket med Tom och hans mamma Anna, vi promenerar låångt, långt och stannar för mjölk (ni) och kaffe (vi) ibland. Vi har varit på Fåfängan med moster, mormor och morbror. Du har varit på stormiddag på Eatery Social, det var för hög musik tyckte du. Du har varit på västksuten på kräftskiva och du var så duktig både under bilresan och i Grundsund. Du har varit och hälsat på mammas gamla pluggkompis Lina i Stocksund. Du har firat gammelfarfars födelsedag i kolonin. Du har träffat Daniel, Niklas och Ida. Du har varit på föräldragrupp för första gången och träffat fem andra pluttar i din ålder. Du har besökt mammas jobb och alla tyckte du var urgullig. Och du har skaffat pass! Du var jätteduktig på passfotot.

Amanda lilla panda, det är så kul att få vara med dig för du är världens finaste gull!
 


 
 
Spara