Om inte självaste Jesus är med och representerar då lilltjejen får sitt namn så får man försöka hitta lite annat som gör det "åh-gud-vad-fint".

Man får ha en mamma som ordnar vackra rosor...
...baka prinsesstårtor med tjusiga dekorationer...
... klä gullig dotter i urfin outfit från mormor...
... duka upp ett tårtbord för ett mindre kompani...
...komma ihåg att posta inbjudningar till alla släktingar...
... pyssla tack-goodiebags, eftersom kompanitårtbordet kanske inte var tillräckligt...
...ha världens bästa Bella & guddotter på plats...
...hyra lokal med högt i tak så det inte gör så mycket att det var årets gråaste dag ute...
...tåga hit Ida som sjöng Vart du än går, Utan dina andetag och en urfin akustisk version av Sweet Child of Mine
...ha en pappa David som säger fina ord ...
...ha två stjärnvänner som briljerar som ceremonihållare (är det ett ord?)...
...Ha två systrar som är de finaste faddrarna och läser vackra dikter...
... en jag som pratar till dotra mi...
... ha en dotter som är glad (nästan) hela tiden...:
... bjuda in hungriga gäster...
... och gäster som vill bära ...
... och prinsessor som vill leka...
... och en morbror med förstärkare och glatt humör! Och oj vad mycket hjälp vi fått med bakning, inköp, iordningställande och massor av fina presenter och kort. Vilken dag!

Amanda - älskade Panda. Nu har du fyllt fyra månader och för någon vecka sedan vände du dig från rygg till mage för första gången. Denna händelse föregicks av några gnälliga dagar men så ja jag dig på sängen, och tjoff så hade du vänt dig om och låg och log.

Du börjar bli bättre på att greppa efter leksaker och stoppar dem gärna i munnen. Du har börjat plaska omkring dig när vi badar. Du verkar ha mer utbyte av småttingar i din ålder, Tom och Ragnar är SÅ roliga. Du har börjat skratta mer ordentligt, ett riktigt klingande skratt som man blir helt lycklig av. Och du är så rolig nu, du ler och pratar och gillar att åka upp och ner i luften. "oooh-oooh-oooh-oooh!" säger du ofta och gärna.

Du vill gärna hålla i något när du somnar. Du gillar att vara uppe och stå när vi håller i dig. Stokke-stolen har du testat och där kan du sitta ett tag, sen tröttnar du. Mat har du fått provsmaka några millimeter av! Banan (blä), sötpotatis (blä) och palsternackspuré (blä).

BVC sa sist att du var 5900 gram tung och 62.5 cm lång. Du har strl 62 going on 68. På BVC har du också fått rotavaccin dos två och första vaccineringen mot allehanda läbbiga sjukdomar. Och fy vad läbbigt det var! Jag har aldrig hört dig gråta så himla länge. Feber fick du också, och gnällig blev du. Stackars lilla.

Du har åkt på din första resa utomlands, den gick till Mallis med moster, mormor, mamma och gammelmormor. Flyga var väl sisådär kul men du skötte dig fint mestadels! Trist att sitta still i knät.

Farmor har varit här och det var mysigt! Du har hängt med de andra bebisarna i mammagruppen, fikat på Skrapan har vi gjort!

Du har slutat amma, och du får numera sitta framåtvänd i selen, det är så kul! Du vaknar fortfarande runt 01/02, 05/06 och så en gång till.

Du och mamma umgås mycket med Tom och hans mamma Anna. Ibland gör ni så att två svettiga mammor får lämna lunchstället med en doggybag i handen men det berör inte er. Trist med restauranger!

Du har haft din första riktiga förkylning på Mallis, du fick koksalt i näsan. Slurp! Första övernattningen är gjord, hos mormor och det gick bra!

Tänk Amanda, för ett år sedan fick vi reda på att du fanns i mammas mage, bara några millimeter stor. Och nu är du här. Hjärtans kär.

 

 

Spara

När man går med lite kräk i håret nästan varje dag, har en fem centimeter skarp utväxt och tappar drösvis med strån, då är det ganska ljuvligt att få sätta sig i en frisörstol och 1) få skalpmassage 2) få en ny fräsch frisyr!

Välbehövligt much?