För första gången i världshistorien ska jag inte fira jul med mamma, pappa, syster, bror & co, utan bege oss till varmare breddgrader. Ingen adventsuppladdning, inget julbak hos Isa, ingen lucia, ingen sleepover hos mamma innan julafton, inget klä granen och lyssna på Lars Vegas Trio hos pappa.
KONSTIGT. Minst sagt.

Men, men, får väl gråta en skvätt på julafton och köra all in nästa år. Hursom hade vi en mysig lilla lilla lilla julafton i lördags.

Kvällen innan laddade vi med julbord på Ulla Winbladh med Davids jobb
Mys med morfar
Årets klappar! Inslagna utan julmusik.
Hallå farmor jag ska känna lite på dig
Mjuk pepparkaka
Julgranen blev julcypress
Julklappspelet
Fredde hade dekorerat sina klappar med kottar!
Testar klapparna
Kul bok!
Spanar in tialetterna på Mood innan fika med Cornelia
Firar gammelfarmor som fyllde 88

Igår var vi på kurs. Hjärt-lung-räddning på barn, sätta i halsen, brännskador, drunkning, gift, fallskador, blödning med mera. Så himla bra. Man har ändå glömt lite sedan man lärde sig framstupa sidoläge i, vaddå, högstadiet..?

Så nu hoppas jag att
L(ivsfarligt läge)
A(ndning)
B(lödning)
C(hock)
sitter som en smäck i hjärnbarken nånstans. Fick även lära oss att ge mjölk eller grädde vid giftincidenter och hur man bäst räddar nån från tunnelbanespåret.
Och ja, det är milliminirisk att nåt händer förstås, men ändå skönt att ha gått kursen. Känns lite tryggare.

2 inblås 30 kompressioner till tonerna av "här kommer pippi långstrump"
Vi har också julpysslat, bakat mjuk pepparkaka med lingon t ex
Och slagit in klappar till lill-julafton imorrn
Middag med Anna, Tom, Fredrik och Johan
Mmm löjromstoast
Gullisar
Lunch i sturegallerian
Sminkar oss lite
Petra kom med thaisallad!
Bra att c-vitaminboosta såhär på vintern
Amaryllis redan i november

 

Amanda!
Du är fem månader nu! Stor som en hel hand. Eller som BVC sa, 67 centimeter lång och 7450 gram lätt.


I början av den här månaden var du så glad, så glad. Du sa oooh-oooh-ooh väldigt intensivt och vi såg hur du kämpade med att forma munnen till nya ljud. Du har suttit lite i barnstolen vilket är kul en stund. Matmässigt har du nu också testat mangopuré (mjaaa). Man kan säga att du vaskar puréerna mamma lagar, helt enkelt.
Du har kommit på att man kan plaska i badet, det är oj-så-kul!
Efter din glada vecka kom du in i någon ny fas. "Events" heter den enligt Wonder Weeks, och innebär bland annat att du kan uppfatta flera saker i en följd, typ. Du är helt klart fascinerad av saker, att titta på en morot som rivs, nånting som lyfts t ex.
Nåväl, med den här fasen så blev du också väldigt gnällig. Du började sova sämre, kunde inte koncentrera dig på att äta och ville bli underhållen precis hela tiden. Vi upptäckte också att det var tänder på gång i överkäken. Ajajaj!

Men så tog det någon vecka och sedan kom vår solskensdotter tillbaka. Du lärde dig att säga "b" och lagom till Halloween sa du booo-boo-booo hela tiden och sedan även ptttrrr pttrrr. Det var också nu du lärde dig att greppa saker på riktigt och skaka leksaker som låter som maraccas. Du tycker det är jättekul att ta ut nappen, vrida på den och äta på den från fel håll.

Du har vänt dig mage - rygg och rygg - mage men gör det inte speciellt ofta.

Första febern och utslagen har kommit med besked, du var på Cypern när det hände och det var inge kul alls. Du var ledsen, ja ibland otröstlig och det var ju inte så svårt att första bär man är liten och elaka virus härjar i kroppen. Slem och snor, koksalt och suppar, högläge och massor av närhet. Vi åkte till sjukhuset på Cypern för att kolla upp dig och fick klartecken att flyga, det var precis att vi hann innan incheckningen stängde!

Annars var resan på Cypern superbra, du levererade en exemplarisk flygresa och tanter och farbröder berömde dig för att du var så duktig. Storkusin Tindra tycker du är en festlig tjej. Du skrattade så mycket så du kräktes en gång!

Mormor har varit barnvakt när mamma & pappa var i Malmö. Elton & Anna bjld in till middag på söder. Du har varit på Biblioteket och sjungit sånger. Vad gäller sånger så älskar du Prästens lilla kråka, En kulen natt och imse vimse.
Du slog sovrekord en natt: 7 timmar i sträck!!

Sen har du också fått ditt namn inför släkt och vänner! Vi hade pyntat föreningslokalen här vid vattnet och gjort tårtor i marsipan med ditt namn på, och oerhört mycket fika. Cajsa och Nina höll i namngivningen och dina faddrar moster Isabel och faster Emma läste dikter.
Ida sjöng Vart du än går, Utan dina andetag och en akustisk version av Sweet Child of Mine, och dina föräldrar sa några väl valda ord till dig.
Du hade på dig en vitskimrande klänning som gammelmormor köpt. Du var så fin!

Tänk, nästa gång fyller du ett halvt år. Wow, eller hur?

 
Spara
Spara
Spara