Härlig fest i lördags hos Malin som fyllde 25. Vin, nytt folk och kvällen avslutades med whisky sour på Saddle & Sabre med Jacob och Fredrik.

Efter Puustelli-hänget började jag kolla tapeter till köket (alltså den som ska sitta mellan över- och underskåpen). Men eftersom jag inte hittade nån perfekt gav jag mig in i lilla projektet designa min egen tapet.

Den här underbara tjejen hade lagt upp vektoriserad grafik som man fick ladda ner gratis. Så det satt jag och pillade med i tre timmar igår. Men det är lite terapi, det här photoshoppandet.

Det här är en början iaf. Sen ska alla olika delar göras om i nyanser. Och om det blir grön bakgrund vet jag inte.
Sen kanske det blir en Fluggertapet tillslut ändå, vem vet.
Imorgon är det inspelning.
Calltime 04.50.
Som jag älskar inspelning.
Ett recept till då, mest för att det var så jävla gott och jag inte vill glömma bort det själv.


Ingredienser
5 st ägg
5 st äggulor
75 g vetemjöl
250 g mörk choklad
125 g strösocker
250 g smör
kakao , till formarna


Gör så här:

Smöra 4 portionsformar väl och bröa dem med kakao. Smält chokladen och smöret i vattenbad.

Vispa ihop äggen och sockret (inte pösigt). Häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda. Vispa i mjölet tills klimparna är borta.

Häll upp smeten i formar (fyll dem till 3/4) och kyl dem i 30 min. Grädda dem i 180 graders ugn i 11 min. De ska ha en grop i mitten men inte vara gungiga.


Supergoda. Jag hade blåbär och hallon ihopkokade med råsocker till.
Är just nu inne i köksköpardjungeln.

Har aldrig sett mig själv som en inredningmänniska. Tycker om fina saker såklart, men har lite svårt att se helheter. Tänkte att ett kök är ju inte svårt, det blir fint med ett nytt fräscht kök, spelar inte så stor roll.

Men väl inne på Puustelli hör jag mig själv svara nej på alla förslag. Tydligen vet jag visst exakt hur jag vill ha mitt (ja, mest mitt) kök. Nej, inga handtag. Nej, inte en rund ho. Nej, inte mörka kanter. Nej, inte övermonterat. Nej, nej, nej, aldrig melerat laminat.

Så, om jag får som jag vill blir det högblanka luckor, matt bänkskiva, fyrkantig stor ho, blandare i vinkel, fläkt i skåpen, dubbla överskåp, och nån snygg tapet bakom glasskiva istället för kakel.

Några säger att det kommer se ut som ett sjukhus.
Jag säger att det blir snyggt.