Gu vad folk är lediga och halvlediga till höger och vänster. Här ringer det i ett.

Min dag är såhär, ungefär.

Vakna. Jogga 45 min. Glömde mössa, kallt.  Dusch. Ingen mössa men varmt ändå. Frukost. Ägg, fullkornsbröd, melon, banan, linfrön. Räkna på nytt jobb. Fallande snö, liggande snö. Panorama räknar. Hyra välkänd anläggning, ansvarig sjuk, damnit. Maila testa nya musikversioner. Rodda i upprättslagsdjungeln. Ringa ringa. Svara på fakturafrågor. Säga nej till Spärrservice, banker och andra tjafstelefonförsäljare. Briefa Claes om casting. Callback. Maila med fotografen om locations. Svara på tre jobbsökarbrev. Storyboards. Prata med sandy 10 gånger innan lunch. Maila foton på nya regissören. Prata med klippare samtidigt som spagettilagningen. Prata med Tina på dogmodels, välja hund inför nästa inspelning. Söt. Boka postproduktion med Hans.

Lunch. Spagettin hade hunnit bli överkokt.

Nu fortsätter resten av dagen och vi gillar't!
Varje sportlov fram tills att jag tröttnade på att åka till fjällen med familjen och tyckte det var roligar att få vara ensam hemma, har vi åkt till farmor och farfars stuga utanför Hede.
Stugan är en riktig fjällstuga med pås-toalett, barnbarnens (dvs vi) teckningar och slöjdskapelser på väggarna, och orangebruna nedsuttna fåtöljer och sovrum med våningssängar. Snön utanför brukar vara ungefär en meter och vi grävde klaustrofobiska tunnlar och lekte med en snöeuforisk Jasmine.

Jag har inte varit där på säkert åtta-tio år. Men nu är det ju så att min kära pojkvän inte kan åka utförsskidor så nu är det hög tid för en sjutimmars bilfärd till Hede och Sonfjället.

Liftsystemet är fantastiskt i Skärsjövålen. Två liftar och tre nerfarter. Snackade precis med Skoter-Anders (ja, han svarar så i telefon) som sköter anläggningen och han var upprörd för att lilla liftens motor hade gått sönder, och de har inte råd att köpa in en ny. 
Jag har lovat att gå på restaurangkvällarna och ta en skotertur, så att Skärsjövålens lilla anläggning får leva vidare.

Mysigt.


Liftsystemet. There's no end of the possibilities.


Lilla backen där jag lärde mig att ploga.


Igår: tjockt långt tovigt


Idag: urklippt, halvlångt, otovigt


Inte helnöjd med uppklippningen. All and all helt ok. Men Voulla, sätt bebisen på dagis och kom tillbaka nu.

Åt middag på Köket på Gondolen igår, sjukt gott och jäkla billigt också. Roygalan var kul. Champagne i Dagsljus trailer mitt på Mariatorget och stående ovationer till mr Roy himself. Äcklig fördrink men plus för rosét såhär i soon to be november-tider.

Carousel är klart den bästa filmen. Herregud så fin den är. Men den var inte nominerad i Bästa film-kategorin eftersom Adam Berg inte ville skicka in den då den inte fick visas i sin fulla längd.
Vet ni varför de använde sig av clownmasker? Jo, för att de inte hade råd att visa ansiktena på skådisarna. Därför har de clownmasker, ansiktsmasker och sjukhuspersonalen håller sig för ansiktet.

har ni inte sett den, så kolla.

Carousel