Vi pratade om det innan vi tog julledigt, jag och Ylva. För precis ett år sedan då var vi inne i ett Svevia-inspelningsrace, mörka under ögonen men med en varsin härlig Thailandsresa framför oss, som lite var räddningen den slaskiga mörka decembermånaden. Då visste vi inte att på andra sidan nyåret väntade en massa omställningar. Hon blev med barn lite otippat och jag träffade en kille och flyttade ihop och gudvetallt.
Märkligt det där.
Men härligt.

2009 - en tillbakablick


Åkte till Berlin och hälsade på Eva i juli. Lallade runt med mamma och bror i Riga i maj. Hanna kom på besök en hösthelg och drack mimosa. Kräftskiva på Dalarö med Jacobs syster med flera. Julen kom med fin men barrig gran och pepparkaksspritsande hos morfar och Pirjo.

Felicia fyllde år och ställde till med fest på Nam Kang. Vi hade inflyttningsfest i vår fina lägenhet i Gröndal. Jag seglade över Ålands hav i piskande regn. Bella köpte Oskar och jag fick pussa mular hur mycket jag ville. Vi seglade lite till. Inspelningar där Montero hittade en nunna. Min finaste Bella gifte sig med sin Anders och jag fick vara både tärna och toastmadame. Cilla och Per gifte sig någonstans i närheten av Stallbackas bilfabrik. Skärgården var bländade vacker som alltid. Det ordnades grillfest i Gröndal.

Jag och Karin och Emma drog till Mälarbaden och grillade och solade. Isa tog studenten och det med bravur. Vi inredde vår nya etagelägenhet och blundade för monopolpengarna som stod med ett minus framför sig på kontot. Jag startade ett eget special effects-företag. Jag och Jacob åkte på vår första resa och det till Samos, som vi blev kära i.


Vi firade midsommar och firade Daniel & Emil i Apelviken. Vi valde ut brudklänning till Bella i E-tuna. Jag och Karin strålade på Sturehofs uterservering. Det åts thaimiddagar på bryggan. Bella överraskades med möhippa på höga höjder. Stockholm var vackrare än nånsin.

Jag tränade upp mina wake-skills med Marcus i Thailand. Jag åkte fin träbåt i Mälaren. Niklas och Sara ordnade grillfest. Parklife med Nina. Körbärsträden blommade i Kungsan och jag fixade påskfest i gränden. Isa hade studentskiva på Engelen. Vi var djur på Popcirkus. Det var ostbonanza hos Cajsa i Malmö. Vintern tog över Trekantssjön.

Fan 2009, du var jäkla fin. I övermorgon ska vi fira av dig så det bara dånar och undra vad det nya decenniet har att erbjuda.


Igår köpte vi en resa till Amerikat. Jag har aldrig varit där. Så dan efter midsommar åker vi till New York, och sen Florida, och sen NY igen.

Igår köpte jag även en skjorta, kjol, linne, lösfransar, lipgloss. Mellandagsrean i Liljeholmens galleria var folktom, välordnad och inga köer.

Idag köpte vi en Canon 1000 D. Så jäkla snygga bilder ska det bli nu. Sen köpte jag pärlor för en massa pengar.

Tänk så underbart det är att spendera.I vår familj skulle det här med  "Nä hörni, vi vuxna kanske ska sluta byta julklappar nu, det är ju ändå bara pengabyte" aldrig funka. Julklappsberget är lika stort som när vi var barn.

Julafton var väldans mysig. Julfrukost med J och jag fick klänning och kofta från Bondelid. Ja ni vet den där koftan som Laila Bagge visar upp och låtsas att hon är Red hot chili peppers "Young tough girl in a push up-bra".

Julmiddag i Berga med mamma, pappa, Isa, Fredde, mormor, morfar & Pirjo och farmor och farfar. Och katten.
Jag fick flest klappar. Wiehaa!

Juldag  med en mils promenad med mamma och middag med massa släkt. Nu är jag tillbaka i Gröndal och det känns som vanligt lite vemodigt när julen är slut. När man var liten var det för att klapparna var utdelade, nu är det för att det känns lite tomt när inte hela familjen är samlad.

SMHI säger att vi ska stanna hemma så jag tror jag gör det. Granen ska jag såga ner för den håller på att dö.

Här är mina julmuffinsar